torstai 27. syyskuuta 2012

Leikkuuvaraa?

Katsoin parin vuoden takaisia kesäkuvia ja tajusin, että silloin tosiaan sain kaksi paksua lettiä siinä missä nykyään yhden ohuen. Vaikka osa palmikkoni ohuudesta meneekin nykyisen rikotumman hiusmallini piikkiin, karkeasti arvioiden paksuutta on nyt noin puolet vähemmän. (Jos mietit miksi, lue tämä.)

Hiukseni ovat kyllä palaamassa (mistä olen tietenkin iloinen), mutta odottavan aika on pitkä... Tämä nykyinen hiusmalli, jossa tyvestä puskee valtavat määrät 5-10 senttistä hiusta ja jossa tyvi on puolet paksumpi kuin latva, on lievästi sanoen haastava. 

Tällä hetkellä pisimmät hiukseni yltävät vaaksan verran olkalinjasta alaspäin. Käytännössä olen kierittänyt latvalirut lähes päivittäin kiinni, kun olen tottunut huomattavasti paksumpaan menoon. Pitäisikö siis repäistä ja leikata reippaasti lyhyt tukka? 


Kirsten Dunstia pukee söpö polkka.

Lyhyet hiukset voivat tehdä olemuksesta todella freesin, kuten esimerkiksi Keira Knightley on osoittanut. 

Jos julkkisnaisten lyhyemmät kuontalot kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti lukea Vippakosti-blogista Aliisan kirjoitus Hiukset eivät ole naisen kruunu, mistä bongasin elokuun lopulla mm. nämä Keiran kuvat.


Mutku...

Leikkuuintoani hillitsee muutama seikka. 

Ensinnäkin olen tainnut olla se pitkähiuksinen tyttö siitä asti, kun lukiossa annoin hiusten kasvaa vyötärölle saakka. 

Toisekseen en tiedä, miltä lyhyttukkaisuus tuntuisi. Tukkani on yltänyt lyhimmilläänkin hartioille. 

Kolmanneksi lyhyet hiukset korostavat kasvoja, kun itse olen pikemminkin tottunut piiloutumaan hiusteni sekaan. Minulla on tuulenhalkaisin aatelista mallia. Viihdyn kyllä olemuksessani, mutta hieman mietityttää, vetäisikö lyhyempi malli liikaa huomiota voimakkaisiin kasvonpiirteisiini.
Näiden sirokasvoisten kaunotarten ei tarvitse tällaisia miettiä...

Mutta ehkä syistä ajankohtaisin on se, että lyhyet hiukset vaativat paksuutta näyttääkseen hyviltä. Polkan ankeimmillaan voi bongata jokaisena arkipäivänä lähikaupan kassajonosta. Suomalaisille tyyppilliset lasimaisen ohuet hiukset valuvat päätä myöten korvaan saakka, mihin ne loppuvat kuin seinään. Toisaalta Linna-shampoolla pesty käsittelemätön tukka taitaa näyttää yhtä vaatimattomalta pitkänäkin...


Niin, että sen saa vielä kiinni...

Välimaastossakin on vaihtoehtoja, ja sinne minä varmaan ikuisena kompromissintekijänä päädyn. Esimerkiksi Paras aika vuodesta -blogin Stellan rikottu surffitukka on todella kiva. En vain tiedä näyttääkö se omassa päässäni yhtä hyvältä, kun paksummat hiukseni ulottuvat vasta korvaan saakka, loppu on sitä ohutta häntää...

Auttakaahan siskoa mäessä. Leikata vai ei, kas siinä pulma!


4 kommenttia:

 1. Minä kannustan rohkeasti leikkaamaan. Ei olla siinä iässä vielä, että hiusten kasvu olisi tyystin tyssähtänyt.
  Lisäksi sinulla on kauniit kasvot, joita pitäisikin korostaa ;)

  Eräs ystäväni (hyvin saman oloinen kuin sinä) leikkasi tukkansa, joka oli myös aina ollut sinne vyötärölle saakka. Siitä tuli todella upea, vaikka luonnollisesti häntäkin hirvitti. Koko olemus sai paljon enemmän ryhtiä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos rohkaisusta! Uskallustahan tämä vain vaatii...

  Sekin tässä mietityttää, että onko tämä nyt semmoista "kolmekymppinen nainen repäisee" -tyyppistä toimintaa. Että leikataan oikein polkka. Mutta kaipa se on mallista kiinni :) Onneksi on hyvä luottokampaaja, joka tuntee tyylini.

  VastaaPoista
 3. Jos on luottokampaaja, niin silloin ei pitäisi olla hätää: hän tuntee sinut piirteinesi ja osaa kyllä sanoa, jos epäilee, ettei toivomasi malli palvele kauniita kasvojasi haluamallasi tavalla. Kyllä sinullekin sopivia lyhyitä malleja on ihan varmasti monia!

  Omaa polkkistani (Kirstenin tapainen) hoidan halutessani "surffilookiin" Kicksissä myytävällä BlowPro-merkkisellä beachblow texturing mistillä, jonka laitan pyyhekuiviin hiuksiin ja pörrötän käsin hiuksia - ja annan kuivua vapaasti. :)

  VastaaPoista
 4. Luottokampaaja on kyllä ihan ehdoton! Alkaa tässä itsellenikin pikkuhiljaa vahvistua näkemys leikkauksesta.

  Pitääkin kokeilla tuota suosittelemaasi tuotetta! Viime aikoina olen sattuneesta syystä tutustunut monenlaisiin tuuheuttaviin hiustuotteisiin. Itselleni tuotteiden nimet ovat yllättävänkin tärkeitä ja vaikuttavat ostopäätökseen, ja tuon tuotteen nimi kuulosti lupaavalta :)

  VastaaPoista