Uunijuurekset
Siinäpä oma lempparini esimerkiksi liharuoan lisukkeeksi. Näitä nautiskeltiinkin viime lauantaina karitsan lavan seuralaisena. Resepti on simppeli: juurekset vain paloiksi, maustetaan suolalla, pippurilla ja yrteillä. Päälle lorautetaan reiluhkosti oliiviöljyä ja sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi, vähän palojen koosta riippuen. Välissä kannattaa pyöräyttää ainakin kerran.![]() |
Perunaa, porkkanaa, raitajuurta, juuriselleriä, palsternakkaa, rosmariinia. |
Kuvassa pellillä muiden muassa juuresten kauneuskuningatar raitajuuri. Punajuuren serkku on siitä kätevä, että muutkin juurekset säilyttävät värinsä samalla pellillä kypsyessään.
Mitäs te tykkäätte tehdä juureksista: mitkä ovat omia juuresreseptisuosikkejanne?
(Huh, mikä yhdyssanahirvitys!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti