perjantai 23. joulukuuta 2011

ToteemiesineetOlen todella huono suunnittelemaan joululahjaostoksia. Harhailen kivoissa kaupunginosissa ja hypistelen kaikkea ihanaa. Koska nykyään ostan lahjat lähinnä perheelle, ei oman maun mukaisista putiikeista välttämättä löydykään sopivia paketteja. Lopputuloksena on aika usein joululahja tai pari itselleni siinä sivussa. 

Erään tällä tavalla itselleni päätyneen esineen symboliarvon hoksasin vasta seuraavana päivänä. Beefin myyjäisistä tarttui matkaan TitiMadamin lintuhäkkiriipus.


Vapautuvan linnun symboliikka oli loman kynnyksellä selvästikin vastustamaton.  Mutta niin on kyllä itse korukin. 

Toinen tämänsyksyinen hankintani, johon sisältyy ihan oma merkityksensä, on tämä käsilaukku. 

Is there a doctor bus driver in the house?


Luulin ostaneeni Kaivarin kanuunasta vanhan lääkärinlaukun, kunnes eräs työkaveri kummasteli, että onko minulla todella bussikuskin laukku ihan arkikäytössä. "Ei kun tämä on lääkärinlaukku, ostin kirppikseltä", yritin. "Kyllä se on bussikuskin. Mulla on ollut tuollainen. Avaapas. Katso, tuossa on paikka kolikkorengillekin." "No entäs tämä lukon paikka tässä ulkopuolella?" "Juurikin niiden rahojen turvaamista varten." Minä kun olin kuvitellut lukon suojelleen lääkepullosia!

Laukkuparka koki hetkessä yllättävän statuksen laskun. Juttu on kuitenkin niin sympaattinen, että tykkään sen takia siitä vain enemmän. Sitä paitsi laukun sisäosastot ovat näillä mitoilla suorastaan nerokkaat. Hiuslakka ja harja pysyvät omassa osastossaan siististi pystyssä, ja huulipunat, avaimet ja muu pikkutavara sivutaskussa.


Minneköhän päädyn näillä matkatavaroilla? Alitajunta valitsi eläinkorujen joukosta vapautuvan linnun onnenamuletiksi, ja matka taittuu joukkoliikenteessä mutta kuskina. Katsotaan.

Sillä välin toivon oikein onnellista joulua juuri sinulle. Ja rauhaa päälle maan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti