sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tilkkutäkki tilauksesta

Viimeisen kuukauden aikana on ollut aika paljon tohinaa tulevaan perheenjäseneen liittyen – uusista hankinnoista vanhojen tavaroiden läpikäyntiin ja vaunujen saapumisesta remonttisuunnitteluun. Uusista hankinnoista haluaisin nyt esitellä yhden, jolla on hieman erikoisempi tarina ja johon viittasinkin jo edellisessä postauksessani

Nimittäin tilaustilkkutäkkini!

When I made the custom order of a baby's quilt, I asked Liz from Littlecolleydesign if I could write a blog post about the quilt's journey from California to Helsinki. She was happy to help and even sent me some pictures from start to finish. So thank you again Liz!  And sorry – the text is in Finnish, but you will find the story in brief at the end of the blog post!Photo by Liz Colley.

Taitaa olla tavallista, että tuleva äiti saa päähänpinttymän jostakin tietystä asiasta, jonka vain täytyy olla kunnossa ja olemassa ennen vauvan tuloa. Jostakin syystä minulle tällainen oli vauvan täkki. Siis sellainen viltti, jolla vauva voi sitten köllötellä lattialla, kun alkaa hiljalleen jumppailla ensimmäisiä liikkeitään. Täkki oli yksinkertaisesti saatava. Myönnetään, pakkomielteeni täytti mammahuuruisen höyrähdyksen kriteerit.

Höyrähdys.

Koska vauvaa ja sen alla olevaa täkkiä tulee arvatenkin tuijoteltua tuntikausia, halusin että me molemmat saisimme katsella jotakin kaunista. Etsin vaaleaa, modernia, iloisenväristä täkkiä lastentarvikeliikkeistä, tavarataloista, netistä ja vaikka mistä. Sopivaa ei tuntunut löytyvän mistään. Kunnes eksyin Googlen kuvahaun kautta Etsyyn.


Kuva, jonka kautta päädyin Etsyyn.
Photo by Liz Colley.

Etsy on suuri käsintehtyjen tuotteiden nettikauppa, josta löytyy  kaikkea maan ja taivaan väliltä koruista meikkipussukoihin ja nimikoiduista leikkuulaudoista lompakoihin. Voi olla, että tämä nettikauppa on jo monelle teistä tuttu, mutta minulle kyseessä oli aivan uusi tuttavuus. Mikäli kiinnostuit tutustumaan Etsyyn lähemmin, lue lisää täältä.


Kuvat: ExaltationTheRusticDishSandraSmithHandmade / Etsy.

Luultavasti olisin ostanut minut Etsyyn tuoneen täkin siltä istumalta, jollei sitä olisi jo myyty. Mutta sain selville, että tilkkutäkin tekijä ottaa vastaan myös tilaustöitä! Täydellistä! 

Otin siis yhteyttä tilkkutäkin valmistajaan, Littlecolleydesignin Liz Colleyyn, tiedustelin hintoja ja olisiko mahdollista tilata häneltä tilkkutäkkiä Suomeen. Viestini liitteeksi laitoin muutaman referenssikuvan kuosityyleistä, joista olisin kiinnostunut, pääskyjä, värikkäitä pöllöjä ja sen sellaisia. Liz vastasi nopeasti ja kertoi innostuneensa valitsemistani väreistä ja että tilaustäkki kyllä onnistuisi. 


Kun aikataulusta ja hinnasta oli sovittu alustavasti, hän laittoikin seuraavaan viestiinsä hän  jo muutamia ehdotuksia tilkkutäkin kankaiksi valokuvana. Päädyin merkkaamaan suosikkini suoraan kuvaan sydämillä. (Kommenttien ja kollaasin tekoon käytin Picmonkeyta.)
Vaihdoimme vielä muutamat viestit ja siitä se unelmien tilkkutäkki sitten muodostui...Pyysin Liziä laittamaan vielä muutaman work-in-progress-kuvan blogipostaustani varten.


"Fabric for your quilt is cut."
"Ready to start quilting!"

Raha vaihtoi omistajaa vasta tässä vaiheessa. Hintaa täkille tuli 89,60 €  (70,93 € täkistä ja 18,67 € postimaksuja). Lisäksi maksettavaksi tuli tullikulut Yhdysvalloista ennen paketin noutamista.


Kaiken kaikkiaan olen täkkiini enemmän kuin tyytyväinen, ja hintakin oli mielestäni aivan kohtuullinen, kun ottaa huomioon, että sain alusta asti toiveideni mukaan suunnitellun täkin.


Mustavalkoisessa taustakankaassa seikkailee mm. pandoja, mäyriä ja joutsenia!
En voi kokemukseni perusteella kuin suositella Etsyä ostospaikkana – ja erityiskiitos kuuluu tietenkin täkin tehneelle Lizille!


***

I guess it's quite common that expecting moms go a little bananas when it comes to buing things for the baby. For me it was the baby quilt. I had a clear image in my mind of what I wanted but simply couldn't find the right one.

After searching big and small shops in Helsinki and online, finally Google image search brought me to Etsy, an online shop for handmade and vintage items. The quilt I liked was already sold, but the maker took custom orders – perfect!


And a few messages and weeks later this lovely quilt arrived and I couldn't be happier with the result. After this experience I can only recommend Etsy and especially Liz's work!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti