torstai 10. tammikuuta 2013

Hiuksia (ja kärsivällisyyttä) kasvatellessa...


Kuten edellisessä kirjoituksessa jo mainitsinkin, suurin osa blogiini ensimmäistä kertaa eksyvistä ajautuu tänne hiuksiin tai hiustenlähtöön liittyvillä hakusanoilla ja kuvahauilla, kuten lyhyet hiusmallit, naisten hiustenlähtö, hiustenlähtö naisilla, hiukset lyhyet, ohuet hiukset, lasimaiset hiukset jne.

Jännä juttu sinänsä, koska hiuksia käsitteleviä tekstejä ei blogissani niin kovin montaa kuitenkaan ole. Päätin nyt kuitenkin hieman päivittää kuulumisiani tämän suhteen.

Miten kasvattelu on edistynyt?

Hiusten kasvattaminenhan on yhtä jännää puuhaa kuin katsella maalin kuivumista. Ainoana erona vain on, että se tapahtuu moninkertaisesti hitaammin. Hiukset kasvavat keskimäärin 1–1,5 cm kuukaudessa. Se tekee 12–18 cm vuodessa. Ja juuri kun kuvittelee selättäneensä ärsyttävimmän välivaiheen kasvatuksessa, huomaa pehkon olevan hetken päästä vielä kauheamman näköinen. Malttia ja kärsivällisyyttä tarvitaan enemmän kuin yhdelläkään naisella on. 

Mutta onhan se ihanaa, kun hiukset vihdoin ja viimein kasvavat – ja niitä voi pitää jopa auki. 

Uutta tuoterintamalla?

Käytän tällä hetkellä System 4 -sarjan hiustenlähtöön tarkoitettua Bio Botanical -shampoota ja Vital Cure -hoitoainetta sekä Davinesin päänahalle ja oheneville hiuksille takoitettua Energizing -shampoota ja Color maskin Vanilla-sävyä.


Arsenaali.

Yhteistä molemmille shampoille on, että ne tekevät hiukset hyvin karkean tuntuisiksi. On parempi olla katsomatta peiliin siinä vaiheessa, kun hiukset kuivaa ennen hoitoaineen lisäystä. Molemmat shampoot myös selvästi vilkastuttavat pään verenkiertoa ja jättävät viileänraikkaan tunteen päänahkaan. System nelosen shampoo tuoksuu miedommalta, mutta hieman yllättäen tuntuu päänahassa voimakkaammin kuin sieraimet avaava Davines. 

Hiuksia kasvatellessa hoitoaineen on syytä olla erityisen kosteuttava ja ravitseva, mitä molemmat hoitoaineet ovat. Color maskissa on lisäksi hellävarainen sävyä korjaava ominaisuus, mikä sopii omaan keltaisuuteen taipuvaiseen päähäni paremmin kuin hyvin. Sävyissäkin on mistä valita:Hivenaineet

Ravintolisien suhteen olen hieman laiskistunut. Päivittäin nappaan biotiinivalmiste Biotisania ja Priorinia. Nykyään on ilmeisesti olemassa biotiinia sisältävä versio Priorinista, mutta toistaiseksi olen ottanut valmisteet erikseen. Sinkkiäkin tässä tilanteessa suositellaan, ehkäpä sitä sitten seuraavaksi. 


Tulokset?

Hiukset ovat kasvaneet aika lailla keskivertovauhtia, eli normaalia paksuutta alkaa olla pitkän otsatukan verran. Siitä alkaa rikotumpi meininki. Kuvat nykytilanteesta saavat nyt odottaa parempaa hetkeä – nenä ja naama ovat sen verran hurjassa kunnossa useamman päivän niistämisen jäljiltä. Mutta eiköhän niitä kuviakin ole jossakin vaiheessa luvassa.

Välillä on ollut pakko muuttaa hiusten mallia. Lyhyemmässä mallissa pyörteet voimistuvat ja hiukset hakeutuvat kummallisiin suuntiin. Tässä polkkamitassa päälaen hiukseni vetäytyvät kosteina irokeesille ja haluavat tehdä niskan yläpuolelle jakauksen. Tyylikästä. Ja taas kaivataan kärsivällisyyttä.

Jos ja kun teidän lukijoiden joukossa on syystä tai toisesta hiuksia kasvattelevia naisia – Ja minähän tiedän, että teitä on! – olisi kiva kuulla kommenttejanne aiheeseen. Oletko keksinyt toimivia niksejä hiusten kasvatukseen? Ja voihan ne vähemmänkin toimivat laittaa jakoon tai vaikka vain jakaa odottavia tunnelmia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti