maanantai 10. joulukuuta 2012

Piirun verran parempi TV dinner

Linnanjuhlat – mikä loistava tekosyy laittaa vähän tasokkaampaa purtavaa television ääreen!
Itsenäisyyspäivän cocktailpalat

Graavilohta ja kananmunaa saaristolaislimppuviipaleella
Muikunmätiä, smetanaa, ruohosipulia ja paahtoleipää
Paahdettua ankanrintaa, päärynää ja dijón-calvados-majoneesikastiketta
Pähkinäsalamia ja viinirypäleitä

Juustotarjotin
Vuoristojuustoa, brietä ja mietoa sinihomejuustoa, erilaisia keksejä ja pipareita sekä saaristopäärynöitä ja päärynähilloa


Mainettaan helpommat

Cocktailpalat ovat työlään tarjottavan maineessa, mutta itse asiassa ne ovat aika nopeita valmistaa, kun kaiken vähänkään aikaavievän voi oikeastaan tehdä etukäteen. 

Nämä pikkupurtavat kokosin tunnissa, ja aika riitti mainiosti. Etenkin, kun mies leipoi leivät ja paahtoi ankan. Mitäköhän minä oikeastaan edes tein?!

Graavasin kalan edellisenä päivänä. Keitin kananmunat. Leikkasin leivät. Paahdoin paahtoleivät. Leikkasin salamin. Loppu olikin oikeastaan näpertelyä ja asettelua.

Juustotarjotin toimii aina, kunhan vai löytää kypsiä juustoja ja muistaa ottaa ne huoneenlämpöön ajoissa. Sama pätee salamiin. Hyvä salami menettää puolet mauistaan, jos sen tarjoaa jääkaappikylmänä.

Pakko muuten erikseen suitsuttaa noita päärynöitä. Olen muutamasta isommasta K-kaupasta onnistunut löytämään kilon säkin pikkuruisia, ahvenanmaalaisia saaristopäärynöitä, jotka ovat ihanan maukkaita ilman päivien kypsyttelyä. Olisikohan syy pussin kyljessä mainittu eniten aurinkotunteja Pohjoismaissa?

Jälkiruokaa ei tarvinnut taaskaan tehdä itse, kun kohteliaan omatoimiset (itsenäiset?) vieraat toivat valkosuklaajuustokakkua koristeenaan puolukoita. Emäntä kiittää!

Ensi vuonna uudelleen

Hieman jälkijättöisestihän nämä reseptit näin taviskokilta tulevat, mutta kannattaa pistää korvan taakse. Vaikka vain tunnelmallista arki-iltaa varten. Jos nämä maut eivät miellytä, kurkkaa viimevuotisia herkkuja...2 kommenttia:

  1. Onko saaristopäärynät siis kuivattuja? Kiinnostuin!

    VastaaPoista
  2. Ovat siis ihan tuoreita, hedelmähyllyssä kilon pussissa - kaupasta riippuen näitä on varmaan vielä vähän aikaa saatavilla. Saaristopäärynät ovat puolta pienempiä kuin eteläeurooppalaiset serkkunsa mutta minusta myös puolet maukkaampia :)

    VastaaPoista