torstai 27. joulukuuta 2012

Ajan taitteita

Vuoden vaihtuessa on luonteva taitekohta ajatusten kääntyä menneeseen ja tulevaan. Miten viime vuosi meni? Mitä toivon ensi vuodelta? Näyttääkö menneisyys vai tulevaisuus ruusuisemmalta? 

Optimistin vastaus on selvä.


Omia toiveitani ja tavoitteitani mietin aika tarkkaan vuosi sitten, ja vaikka kaikki ei ihan käsiksen mukaan mennytkään – Kenelläpä menisi ja pitäisikö edes mennä? – olen todella tyytyväinen siihen missä olen nyt. Oikeastaan voisin pitää itseäni suorastaan ihmeellisen, yltäkylläisen onnekkaana. Ihania asioita on ollut matkallani tänäkin vuonna.


Olen esimerkiksi saanut viettää 2-vuotishääpäivää ilman että loppua häämöttää, mikä taitaa nykyään olla saavutus jo sekin. Mutta kun saa rakastaa näin...Vuoden päättyessä plakkarissa on myös vakituinen, mieluinen työpaikka. Vakinaistaminen ja elämäni nopein urakehitys parissa kuukaudessa. Ei paha, ei paha ollenkaan...


Ja tietenkin olen saanut olla terve. Asia, joka on helppo unohtaa silloin, kun kaikki on hyvin. Tietysti silloin ylipäätään pyyhkii aika hyvin, jos muistaa hyviä hetkiä enemmän kuin huonoja. Uskoisin, että hiljalleen alan huomata paremmin ne hetket, kun olen onnellinen, siinä hetkessä.

Ja saa niistä iloita jälkikäteenkin. Menneisyyteen takertuminen on eri asia kuin muistojen vaaliminen. Mikä onkaan parempaa kuin hymähtää itsekseen vaikka aamukahvin ääressä hyvälle muistolle?

Koin aika puhdasta iloa ihan tässä hiljattain. Sinä iltana istuttiin isolla joukolla meidän keittiön pöydän ääressä. Tämä kaveriporukka kokoontuu kokonaisuudessaan aika harvoin, joten päätimme pitää pienen kierroksen, jossa jokainen sai kertoa, mitä heille kuuluu. Hyvän ruoan lomassa kuultiin iloja ja suruja. Oltiin yhdessä.

Ja sitten tuli pukki. Jonka kanssa ehkä ihan vähän tanssin...

Puhdas onnen hetki voi näyttää tältäkin.


Onnea matkaan vuoteen 2013!


Kuvat: Things that make you go hmmmm / Pinterestoriana layendecker / REVS magazine, Brian fleming / Lifestyle Mirror, Queens of Vintage ja viimeisenä sopivan hämyinen ruutukaappaus Hannan kuvaamasta videosta - liikkuvaa kuvaa en sentään tänne lataa ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti