perjantai 29. kesäkuuta 2012

Työnhakua, osa 3


Aloittelen tässä viimeistä kuukautta määräaikaisessa työssäni. Muutama hakemus on tullut taas hiljattain rustattua ja niitä raapustaessa pohdittua esimerkiksi seuraavaa.

Miten lennokas hakemuskirjeen oikein on oltava tullakseen huomatuksi?

Tämä juolahti mieleeni, kun hiljattain silmiini osui pari lausetta Vaasan energialähettilään työhakemuksesta. Työnkuvahan tässä kesäduunissa oli vallan mukava ja 10 000 euron kuukausikorvaus työsuhde-etuineen melkoinen mediatempaus Vaasan seudun energia-alan yrityksiltä. Arvatenkin hakemustulva oli melkoinen ja hakemuksissa erottautumisen tarve sitäkin suurempi. Ei pestiin valitun teksti mitään valtavaa verbaaliakrobatiaa ollut, mutta ei nyt mielestäni aivan perinteistä hakemustekstiäkään. 


Tämä kaveri osaa erottautua!
Kuva: Wikimedia Commons.
Rupesin miettimään, ovatko omat työhakemukseni olleet liian asiapitoisia erottuakseen massasta. Etsin itse paikkaa viestintäalalta ja olen huomannut, että erottautumisen tarve on todellinen, kun tehtävään on tunkua. Erääseenkin määräaikaiseen paikkaan ilmoitettiin olleen 100 hakijaa. Itsensä kehuminen on hankalaa muutenkin, mutta teepä se vielä hauskasti ja persoonallisesti! Työhakemuksen lennokkuus taittuu niin herkästi tahattoman komiikan ja tekonäppäryyden puolelle, kun yleissävy on kuitenkin syytä pitää asiallisena. Olen mielessäni monet kerrat kironnut myös sitä, että tekstipuolelle hakevan pitää ylittää itsensä tässä taituruudessa moninkertaisesti. Viestintäalalla työhakemus on ensimmäinen työnäyte.

Olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksiänne tästä. Miten tärkeää on persoonallisuus hakemuskirjeessä ja onko tässä suhteessa mahdollista mennä yli? Entä millaiset hakemukset erottuvat joukosta? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti