maanantai 30. huhtikuuta 2012

Työnhakua, osa 2

Valoa näkyvissä!
Kuva: EveryStockPhoto.
Ensimmäiset työnhakukuukaudet ovat takana. Mieli on ihan hyvä, paljon parempi kuin aloittaessani. Sellainenkin rajapyykki tuli eteen, että hain Hesarin sunnuntaisivuilla ilmoitettua paikkaa ja pääsin toiselle haastattelukierrokselle. Kaikki näytti lupaavalta. Perjantaina soitti kyseisen firman toimari kertoakseen että valitsivat tehtävään toisen henkilön. 


Yllätyksekseni en tuntenutkaan pettymystä kuin pienen hetken verran. Puhelu nimittäin jatkui. Haastatteluissa olin kuulemma tehnyt erittäin hyvän vaikutuksen, mutta päätöstä tehdessään he olivat tulleet siihen tulokseen, että olen liian kokenut viihtyäkseni näissä töissä yli vuoden ajan, mihin tätä työntekijää tarvittiin. 


Saattoivat olla oikeassa. Viimeisellä haastattelukierroksella itsellenikin selvisi, että tehtävä olisi enemmän avustavaa assistentin hommaa. He olivat puhuneet myös siitä, että muutaman kuukauden perehdytyksellä voisin ottaa isommin vastuuta ja ryhtyä projektipäälliköksi. Tällä kertaa ei ollut sopivaa saumaa ei löytynyt, mutta he pyysivät olemaan yhteydessä elokuussa uudelleen.


Lopputuloksesta huolimatta nostan hattua kyseiselle firmalle, että hoitivat hakuprosessin niin hyvin. Puhelinsoitto perusteluiden kera oli tärkeä motivaation kannalta.


Kuva: Wikimedia Commons.


Nauttikaahan kaikki työn sankarit vapusta kevein mielin!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, niin sitä pitää! Kuulostaa siltä, että aivan oikeat ihmiset ovat tutustuneet toisiinsa haastatteluissa.

    VastaaPoista
  2. :) Kiitos! Toivotaan, että näin on - ja että ehkä löydän jotakin yhtä kiinnostavaa jo ennen elokuuta.

    VastaaPoista