sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Meillä on taas koti!

Remontinjälkeinen elämä on vihdoin alkanut ja meillä on taas koti! 
Olemme ehtineet asua kotona jo hyvän aikaa, mutta toimitusaikataulusta johtuen viimeiset jälkiasennukset ja korjaukset tehtiin viime viikolla, ja nyt olisi luvassa ensimmäisiä kuvia lopputuloksesta. Pahoittelut radiohiljaisuudesta – en ole vielä keksinyt keinoa yhdistää vauvanhoitoa, kesäreissuja ja bloggaamista kovin hyvin… Vaan ehkäpä se arki kohta taas elokuun myötä alkaa.
Remontissa siis puolitimme suuren keittiömme kahdeksi huoneeksi. Tai oikeastaan rakensimme takaisin edellisen asukkaan purkaman palvelijanhuoneen, mikä on siis huoneiston alkuperäinen huonejärjestys. Tilaa pikkuhuoneelle löytyi, kun ruokapöytä siirtyi keittiöstä olohuoneeseen. Kuvassa näkyvän mustan tuolin paikalle olisi tarkoitus laittaa pieni aamiaispöytä, jokin kahvilanpöydän henkinen. Se oikea on vielä etsinnässä, joten nyt tila näyttää sitäkin avarammalta. 

Vaikka suunnittelimme, piirsimme huoneita sekä kalusteiden paikkoja moneen otteeseen, jännitin hieman etukäteen, millainen tilantuntu huoneisiin jää. Sitä kun ei oikein voi aistia paperilla ja pohjapiirroksissa. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen lopputulokseen ja huoneiden kokoon. Molemmat ovat ihan kunnon huoneita, eivät mitään pikkunurkkauksia.
Lisäsimme keittiön puolelle uuden patterin, sillä edellinen asukas oli remontti-intoilunsa lomassa poistanut niistä toisen. Näillä helteillä lisälämpöä ei todellakaan kaipaa, mutta talvella yhdellä pikkupatterilla sinnitellyt keittiö on ollut turhan viileä, ja väliseinän myötä sitäkään vähää ei olisi riittänyt keittiön puolelle.  Löysimme talon henkeen sopivan uuden pylväspatterin edullisesti Itulan kautta. Tämä on myös remontin ainoa osuus, jonka kustannuksista vastasi taloyhtiö.
Keittiössä käänsimme jääkaapin, apteekkarinkaapin ja uunin sisäänsä kätkevät kalusteet 90 astetta. Samalla uuni ja jääkaappi vaihtoivat paikkaa: nyt liesi ja uuni sijaitsevat saman käytävän molemmin puolin ja jääkaapin lähellä on hieman laskutilaa. Itse asiassa keittiön käytettävyys vain parani ja kokkailun lomassa otetut askeleet vähenivät näistä muutoksista. Täydensimme kaapistoa ylöspäin valkoisilla kaapeilla. Tämä onnistui helposti Puustellin kautta, mistä edellisetkin kalusteet oli tilattu. 
Saimme runsaasti lisää säilytystilaa (kaappien syvyys on jopa 50 cm) ja samalla hyödynnettyä kolmen metrin huonekorkeuden paremmin. Uusia kaapistoja oli hieman vaikea mahduttaa kapeassa tilassa kuviin, mikä selittänee erikoisen kuvakulman…

Keittiön vasen puoli kaasuliesineen säilyi siis ennallaan. Ainoastaan pinnat maalattiin uudelleen. Remonttipölyjen laskeuduttua oli mukava asetella avohyllyyn tutut tavarat omille paikoilleen.

Lisäsin ikkunan viereen myös kaksi uutta avohyllyä keittokirjoja varten. Bloomingvillen keveät hyllyt olivat sopivasti kesätarjouksessa Domdom-verkkokaupassa.

Halusimme tehdä remontin 1900-luvun alussa valmistununeen talon henkeä kunnioittaen, joten vanhan oven puuttuessa teetimme pikkuhuoneen oven vanhan mallin mukaan puusepällä. Pieneen tilaan teetimme hieman tavallista kapeamman 70-senttisen oven. Halusin oven yläosaan etsattua lasia, joka päästää hieman valoa lävitseen, vaikka ovea tuleekin varmasti pidettyä auki suurimman osan aikaa. Ovi on tilassa kuin kotonaan, ja olen tyytyväinen, ettei tullut esimerkiksi sorruttua halvempaan liukuoveen. Oven toteutti Vihdin puutyö. Työ sujui hyvin ja aikataulussa. Olin myös iloinen, että puuseppä tuli itse paikanpäälle katsomaan mihin kohtaan ovi tulee, varmisti aukeamissuunnat ynnä muut yksityiskohdat.

Oven kohdalla tapahtui yksi minusta johtuva pikku moka, jonka kanssa voi kuitenkin elää. Puuseppä kysyi, laitetaanko ovi kynnyksellä vai ilman. Vastasin että ilman, ajatellen vain tilan jatkumoa huoneesta toiseen. Tämä vaikuttaa kuitenkin käyttöön siten, että pikkuhuoneeseen ei voi laittaa kuin hyvin ohuen maton, jotta ovi mahtuu aukeamaan. Tämä siis vinkkinä vastaavaa suunnitteleville ;)

Ja sitten vielä kurkistus pikkuhuoneeseen 
Huonetta ei muutamaa seinälle ripustettua taulua lukuun ottamatta ole vielä sisustettu juurikaan, joten saatan laittaa muutaman lisäkuvan myöhemmin. Lastensänkyäkään ei vielä ole, kun hyväuninen kolmekuinen menee toistaiseksi oman sänkymme vieressä mainiosti. 

Huoneeseen mahtuu pieni oma ikkuna, paikka sängylle ja kaappi, ei juuri muuta. Vaan eipä sitä kai paljon muuta lastenhuoneessa kaivatakaan.
Ikkunan edessä näkyvä kampauspöytä oli meillä ennen eteisessä ja se kätkee edelleen sisäänsä kaikki meikkini. Niille täytynee keksiä uusi paikka viimeistään siinä vaiheessa, kun pikkuneiti muuttaa huoneeseen.

Tässä siis ensitunnelmia remontista! Kylpyhuoneen esittely jäi toiseen kertaan kameran akun loppuessa sopivasti juuri sillä hetkellä, kun olin ottamassa ensimmäistä kuvaa. Siitä enemmän ensi kerralla!

3 kommenttia:

  1. Vanha postaus,mutta tosi kaunista ja onnistunut muutos:)

    VastaaPoista
  2. No jopas! Hauska kuulla. Tässä välillä perhe on kasvanut toisella lapsella ja olemmekin ehtineet muuttaa jo toisaalle. Mutta kiva oli palata näihin tunnelmiin kommenttisi kautta :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Tuohon ei tarvitse sen kummempia suojia, tämä kiuasmalli on täysin turvallinen näin. Ei siis

    edes kuumene ulkopuolelta. Täältä löytyy lisää tiedoa saunamallista ja kiukaasta:

    https://www.newsauna.fi/moderni-pihasauna. Pesut siis tehdään tuossa saunassa ja pesuvedet

    menevät harmaan veden suodattimeen. Puu on suojattu sille tarkoitetulle aineella. Meillä on ollut

    aina mökkisaunassa puulattia, eikä ole mennyt miksikään

    VastaaPoista