tiistai 3. kesäkuuta 2014

Edistysaskeleita

Remontti on ollut käynnissä nyt viikon verran, ja työt etenevät vauhdilla. Tässä hieman tilannekuvaa, tosin jo viikon takaa viime tiistailta: pikkuhuoneen seinä nousee ja kylpyhuone on purettu.Sillä välin me olemme vauvan kanssa viettäneet kesäelämää äitini luona Päijänteen rannalla. Tässä vaiheessa voi vain odottaa, kun vauvan kanssa ei remonttipölyjen keskelle ole asiaa. Lueskella kirjaa ja katsella järvelle, kun vauva nukkuu päiväunia. Mies on kaupungissa ja vahtii sivusilmällä remontin edistymistä.


Ihan näin seesteistä ei toki koko aikaa ole ollut. Meillä on mieheni kanssa molemmilla taipumusta perfektionismiin, ja juuri oikeiden kalusteiden ja tarvikkeiden valinta on ottanut aikansa. Ehkä jotain kertoo sekin, että anoppi siteerasi häissämme Oscar Wildea: " I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best."

Jottei totuus unohtuisi – sillä aikahan tunnetusti kultaa muistot – tässä vähän muistutusta itsellenikin, että monta, monta tuntia on vierähtänyt paperisten ja verkkokatalogien parissa. 


Aluksi selailtiin, tehtiin koirankorvia, merkkailtiin värilapuilla keskeisiä sivuja.


Sitten koottiin kivoimpia juttuja yhteen ihan perinteisellä leikkaa, liimaa, askartele -tyylillä.Sitten niitä kivoimpia juttuja käytiin katsastamassa livenä rautakaupoissa ja kylpyhuonekalusteliikkeissä ja todettiin että osa oli vain paperilla kivoja. Huonekaluissa tuntuma on kuitenkin tärkeä osa toimivuutta ja laatumielikuvaa. Vetolaatikoissa skaalaa riitti oli hyvinkin heppoisista ja huterista jämäköihin, ja jotkut valaistut peilit oli selvästi fotoshopattu kuvastoissa näyttävämmän näköisiksi kuin luonnossa. Oli vaikea sanoa, oliko jotkut myyntinäyttelyiden kalusteet  koottu huolimattomasti vai olivatko itse kalusteet sekundaa. 


Painiskelimme aikamme sen kanssa, miten paljon olemme valmiit kylpyhuonekalusteista maksamaan. Lopulta päädyimme siihen, että tehdään nyt sitten juuri sellainen kylpyhuone kuin oikeasti halutaan, eikä taivuta liian monessa asiassa kompromisseihin. Omaan kylpyhuoneeseemme emme halunneet repsottavia valaisimen listoja tai lonksuvia laatikoita. Eli joku voisi sanoa, että aika paljon…

Kalusteet ja hanat löytyivät Duravitilta, ja hankimme ne maahantuoja LVI Juhani Niemeltä Espoosta. Kalusteiden listahinnat ovat kovat, mutta budjettipaineessa saimme rutistettua tuotteista ihan hyvät alennukset. Tutkailin jonkin verran mahdollisuutta tilata kalusteet netistä, mutta minusta noiden alennusten kanssa saimme suurin piirtein samaan hintaan. En myöskään olisi ehkä osannut tilata netistä esimerkiksi altaaseen oikeanlaista venttiiliä…

Kalusteilta halusimme modernia ilmettä ja tyylikkään kiiltävän pinnan, joka erottuisu mukavasti kaakeleiden hiekanvärisestä mattapinnasta. Kalusteista postailen vielä erikseen, mutta mainittakoon nyt jotakin kalusteista tärkeimmästä eli wc-istuimesta. Päädyimme valitsemaan Gustavsberg Artic -pöntön lähinnä sen muotoilun takia.

Kuva: Gustavsberg (muokattu).

Usemman kylpyhuoneremontin teettäneet ystävät vinkkasivat, että wc-istuimissa kannattaa huomioida myös varaosien helppo saatavuus ja asennus, mikä vaikutti myös valintaan. Tilasimme pöntön Netraudasta, mistä sitä saa vielä ainakin tätä tekstiä kirjoittaessa puoleen hintaan.

Remonttia on siis jäljellä vielä 3-4 viikkoa, ja kerron etenemisestä mahdollisuuksien mukaan. Vauva kainalossa sopivaa aikaa bloggaamiseen on toistaiseksi ollut hieman hankala löytää, joten voi olla, että tämä tapahtuu vasta remontin valmistuttua.

Heinäkuun alkupuolella pitäisi viimeistään olla luvassa shokeeraavia ennen ja jälkeen -kuvia!

Kuvat: ©Annan + Gustavsberg.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti