Joulukalenterin ensimmäinen luukku avattu! |
Tätä brunssia varten ostin muuten enemmän kananmunia kuin koskaan, 25 kpl! Olo oli kuin suurperheen äidillä niitä liukuhihnalle laittaessa. Syyllisinä pari peltiä pannaria, munavoi ja munakokkeli. Valmistelujen keskellä kuvaaminen unohtui jälleen kerran täysin, mutta tässä ystävän ottama otos todistusaineistoksi.
Kuvasta puuttuvat munakokkeli ja pannukakku. |
Menu
Karjalanpiirakoita ja munavoita
Munakokkelia
Vihersalaattia
Kana-pastasalaattia
Ciabattaa
Hummusta
Tzatzikia
Marinoituja oliiveja
Juustoviipaleita ja kalkkunaleikettä
Pikkulihapullia ja nakkeja
Hunajamelonia ja ananasta
Hunajaa, jogurttia, pähkinöitä
Mango-banaani-proteiinismoothieta
Mango-banaani-proteiinismoothieta
Tuoremehua
Ahvenanmaan pannukakkua, vadelma- ja omenahilloa, kermavaahtoa
Lakua ja ranskanpastilleja
Alla muutamia ohjeita. Ahvenanmaan pannukakku valmistui Valion ohjeella ja munakokkeli Eeva Kolun taikka paremminkin Hestonin. Suosittelen muuten tuota kokkelin vesihauteessa kypsentämistä! Lopputulos oli todella mehevä. Kymmenelle hengelle tuplasin annokset, mutta pannaria olisi juuri juuri riittänyt yksikin pellillinen.
Vinkki: marinoi punasipuliviipaleita hetki salaatinkastikkeessa ennen muiden ainesten lisäämistä, niin ne pehmenevät. Muut ainekset vain pilkotaan ja sekoitetaan. Brunssia varten kanan voi paistaa ja pastan keittää edellisenä iltana. Silloin pastan joukkoon kannattaa laittaa myös kastike sipuleineen yön yli.
Kuvat: ©Annan.
Pikkulihapullat
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1/2 sipulia hienoksi silputtuna
400 g nauta-sikajauhelihaa (luomu)
1 muna
suolaa mustapippuria,
öljyä paistamiseen
Turvota korppujauhoja hetki kermaviilissä. Sekoita puuhaarukalla jauheliha, silputtu sipuli, muna ja mausteet joukkoon. Anna tekeytyä 15 min. Pyörittele koko taikinasta pieniä pyöryköitä lautaselle tai leivinpaperille. Sopiva määrä taikinaa on noin teelusikallinen taikinaa per pyörykkä. Paista öljyssä muutamassa erässä. Paistoaika riippuu palleroiden koosta. Pyörykät säilyvät pyöreinä, kun ne laskee paistinpannulle läheltä ja pyörittelee niitä ravistelemalla pannun reunaa vasten.
Kana-pastasalaatti
500 g fusilli-pastaa ohjeen mukaan keitettynä
pari broilerinfileetä grillattuna raitapannulla ja maun mukaan maustettuna
kourallinen pakastettuja vihreitä papuja pikaisesti keitettynä
kirsikkatomaatteja iso rasia
ruukku rucolaa
200 g fetaa
ruukku basilikaa
1 punasipuli
1/2 keltainen paprika
öljy-viinietikkasalaatinkastiketta oman maun mukaan
Suosittelen väriä pimeyteen sisäisesti nautittuna. |
Kuvat: ©Annan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti