sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Sunnuntaibrunssi kotona

Ensimmäinen adventti, vapaa viikonloppu eikä mitään ihmeempää ohjelmassa. Pistimme siis pystyyn kotibrunssin pidemmän kaavan mukaan. Suosittelen lämpimästi! Nyt vain selaamaan vapaata viikonloppua kalenterista ja kutsua menemään kavereille, mars!


Joulukalenterin ensimmäinen luukku avattu!

Viikonloppunsa voi tietysti viettää monella tapaa, mutta minusta on ihanaa, kun saa kattaa pöydän täyteen herkkuja. Erityisesti juhlapäivinä tai jos on enemmän suita ruokittavana. Oikeastaan nautin jokaisesta vaiheesta yhtä paljon, menun suunnittelusta, ruokien valmistamisesta sekä tietysti lopputuloksesta eli herkuttelusta ystävien seurassa.

Tätä brunssia varten ostin muuten enemmän kananmunia kuin koskaan, 25 kpl! Olo oli kuin suurperheen äidillä niitä liukuhihnalle laittaessa. Syyllisinä pari peltiä pannaria, munavoi ja munakokkeli. Valmistelujen keskellä kuvaaminen unohtui jälleen kerran täysin, mutta tässä ystävän ottama otos todistusaineistoksi.


Kuvasta puuttuvat munakokkeli ja pannukakku.


Menu

Karjalanpiirakoita ja munavoita
Munakokkelia
Vihersalaattia
Kana-pastasalaattia
Ciabattaa
Hummusta
Tzatzikia
Marinoituja oliiveja
Juustoviipaleita ja kalkkunaleikettä
Pikkulihapullia ja nakkeja

Hunajamelonia ja ananasta
Hunajaa, jogurttia, pähkinöitä
Mango-banaani-proteiinismoothieta
Tuoremehua
Ahvenanmaan pannukakkua, vadelma- ja omenahilloa, kermavaahtoa
Lakua ja ranskanpastilleja


Namut.

Alla muutamia ohjeita. Ahvenanmaan pannukakku valmistui Valion ohjeella ja munakokkeli Eeva Kolun taikka paremminkin Hestonin. Suosittelen muuten tuota kokkelin vesihauteessa kypsentämistä! Lopputulos oli todella mehevä. Kymmenelle hengelle tuplasin annokset, mutta pannaria olisi juuri juuri riittänyt yksikin pellillinen.


Pikkulihapullat

1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1/2 sipulia hienoksi silputtuna
400 g nauta-sikajauhelihaa (luomu)
1 muna
suolaa mustapippuria, 
öljyä paistamiseen

Turvota korppujauhoja hetki kermaviilissä. Sekoita puuhaarukalla jauheliha, silputtu sipuli, muna ja mausteet joukkoon. Anna tekeytyä 15 min. Pyörittele koko taikinasta pieniä pyöryköitä lautaselle tai leivinpaperille. Sopiva määrä taikinaa on noin teelusikallinen taikinaa per pyörykkä. Paista öljyssä muutamassa erässä. Paistoaika riippuu palleroiden koosta. Pyörykät säilyvät pyöreinä, kun ne laskee paistinpannulle läheltä ja pyörittelee niitä ravistelemalla pannun reunaa vasten. 

Kana-pastasalaatti

500 g fusilli-pastaa ohjeen mukaan keitettynä
pari broilerinfileetä grillattuna raitapannulla ja maun mukaan maustettuna
kourallinen pakastettuja vihreitä papuja pikaisesti keitettynä
kirsikkatomaatteja iso rasia
ruukku rucolaa
200 g fetaa
ruukku basilikaa
1 punasipuli
1/2 keltainen paprika
öljy-viinietikkasalaatinkastiketta oman maun mukaan

Vinkki: marinoi punasipuliviipaleita hetki salaatinkastikkeessa ennen muiden ainesten lisäämistä, niin ne pehmenevät. Muut ainekset vain pilkotaan ja sekoitetaan. Brunssia varten kanan voi paistaa ja pastan keittää edellisenä iltana. Silloin pastan joukkoon kannattaa laittaa myös kastike sipuleineen yön yli.


Suosittelen väriä pimeyteen sisäisesti nautittuna.

 Kuvat: ©Annan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti