sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Talvinen kukoistus

Synttärilahjaksi saamani orkidea keksi ilahduttaa minua yllätyskukkasin keskellä talvea. Ja synttärit olivat siis kesäkuussa! Joskus muulloinkin tekisi ehkä hyvää katsoa asioita puolen vuoden päästä uudestaan. Elinkelvottomalta tuntuva idea voikin toimia yllättävän hyvin toisessa tilanteessa.En ole koskaan saanut kasvia kukkimaan uudelleen, enkä nytkään oikeastaan yrittänyt. Ruukku vain ikään kuin unohtui ikkunalle kukkasten varistua. Olen aivan häkeltynyt tästä ihanasta yllätyksestä. Tuossa pitkässä kuvassa näkyy, että orkidea on intoutunut puuhaan ihan tosissaan ja tehnyt, ei yhtä eikä kahta, vaan kolme kukkavanaa.


Joku kyynikko voisi sanoa, että kukat nyt ovat vain kukkia, ja ihmeen paljon niistä etenkin blogimaailmassa kohistaan. Bloggari voi aina ostaa kimpun leikkokukkia ja kirjoittaa niistä, jos ei juuri sillä hetkellä keksi sen ihmeellisempää tarkkailtavaa maailmassa. Mutta minulla ei ole sitä vastaan niin kerrassaan mitään, koska siistit sohvapöydät ja kukat vaaseissa ovat kauniita. 


Vinkkiviitonen orkidean ystäville

Oma orkideani on valkoinen, mutta vuoden 2014 Pantone-väriksi on valittu radiant orchid. 


Väri-ilottelua voi seurata ja siihen osallistua esim. Instagramissa tai Pinterestissä. Siellä on aika herkullista meininkiä… Tiedä vaikka itsekin innostuisi tästä sävystä muuallakin kuin mustikkajogurtissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti