maanantai 17. syyskuuta 2012

Juuri nyt, juuri näin!

Juurekset ovat kypsiä, nyt kannattaa nautiskella. Vaikka ne säilyvätkin yli talven, nyt ne ovat parhaimmillaan.

Uunijuurekset

Siinäpä oma lempparini esimerkiksi liharuoan lisukkeeksi. Näitä nautiskeltiinkin viime lauantaina karitsan lavan seuralaisena. Resepti on simppeli: juurekset vain paloiksi, maustetaan suolalla, pippurilla ja yrteillä. Päälle lorautetaan reiluhkosti oliiviöljyä ja sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi, vähän palojen koosta riippuen. Välissä kannattaa pyöräyttää ainakin kerran.

Perunaa, porkkanaa, raitajuurta, juuriselleriä, palsternakkaa, rosmariinia.

Kuvassa pellillä muiden muassa juuresten kauneuskuningatar raitajuuri. Punajuuren serkku on siitä kätevä, että muutkin juurekset säilyttävät värinsä samalla pellillä kypsyessään.

Mitäs te tykkäätte tehdä juureksista: mitkä ovat omia juuresreseptisuosikkejanne? 
(Huh, mikä yhdyssanahirvitys!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti